Make it yourself

25 Sep

Hallo lieve lezers.

Zoals beloofd vandaag nog een update, nu met als thema: Hoe maak ik het zelf? 

Hiervoor hebben wij zelf wat dingen uitgeprobeerd, die we jullie vandaag gaan laten zien. Het is niet moeilijk om te doen en geeft wel extra sfeer en creativiteit aan je woonkamer.

De ‘doe-het-zelf’ vaas en behang

Vorige week hebben we jullie verteld iets te gaan laten zien met behang en een vaas. Hieronder zie je wat het eindresultaat is geworden. De vaas is gemaakt met:

– Een oud windlicht

– Dennenappels

– Touw

Het is makkelijk te maken. Je haalt namelijk één glas uit het windlicht en vult de kant met dennenappels. Je zult zien dat de dennenappels naar achtervallen. Je lost dit heel makkelijk op door het overgebleven glas achter de dennenappels te plaatsen en het touw erom heen te binden. Decoreer het met een mooie bloem en je hebt de herfst al binnen. Een koud kunstje dus!

Mocht je, je behang willen decoreren zoals je hieronder. Gebruik dan:

– Hout planken(het liefst in verschillende kleuren en maten)

– Waxinelichthoudertjes

– Een oud spons

– Spijkers

– Lijm

Je doet het zo: bevestig de planken aan het behang met houtlijm. Knip vervolgende de spons in verschillende stukjes en plak ze tussen de 2 houtenplanken met 1 seconde lijm. Sla de spijkers onderin in de houten plank, maar zorg dat je ze niet te ver doorslaat, want het is de bedoeling dat je er iets aan kunt ophangen. Sla dan nog even je de waxinelichthoudertjes in de bovenste plank met een spijker en je bent klaar!

Heel leuk aan dit behang is dat je het kunt presenteren in elk seizoen. Aan de spijkers kun je namelijk verschillende decoraties hangen. In dit geval hebben we gekozen voor een bruin groot hart(verkrijgbaar bij Xenos). Dit geeft namelijk een warme sfeer in combinatie met het hout.

Image

De ‘doe-het-zelf’ Halloween lampion.

Gemaakt met:

– Pompoen, het liefst een grote oranje

– Scherp mesje

– Ijslepel, of andere lepel waarmee je de binnenkant kunt uithollen

– Waxinelicht

Het is wel een lastig klusje om te doen, maar het resultaat is zo leuk dat we toch aan jullie willen vertellen hoe je dit aanpakt. Je begint met aan de bovenkant van de pompoen een kapje af te zagen. Zorg ervoor dat je het er echt ‘af’ snijd en geen gat in de bovenkant van de pompoen snijdt. Vervolgens kun je via deze opening de pompoen gaan uithollen. Hierbij moet je opletten dat je niet te ver gaat waardoor de wand van de pompoen open gaat. Wanneer je de pompoen helemaal leeg hebt gemaakt, kun je met een schilmesje of stanleymes een gezicht, of een andere vorm snijden in de wand van de pompoen. Nu stop je de pompoen vol met kranten of keukenrol en laat je hem drogen. Een nachtje of paar uur is genoeg. Zet er een paar waxinelichtjes in, en jou zelfgemaakte lampion is helemaal klaar!

SAMSUNG

SAMSUNG

Benieuwd naar meer leuke ideeën om je woonkamer toch een beetje in die Halloweensfeer te krijgen, lees dan volgende week ons blog!

Heb je tips, vragen of opmerkingen mail ons dan. Dit kun je doen via het mailadres: annekaylie@hotmail.com of volg en deel ons!

Liefs Kaylie & Anne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s